Σάββατο, 13 Μαϊος 2023

Ανοιχτή Ευρωπαϊκή Δημόσια Διαβούλευση για την Αξιολόγηση του Νομοθετικού Πλαισίου για τον Έλεγχο του Καπνού

Periptera Σάββατο, 13/05/2023
377 0

Τον Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση για την αξιολόγηση του σημερινού νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο του καπνού, προκειμένου να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την εφαρμογή των Οδηγιών για την παρουσίαση, την πώληση, και τη διαφήμιση προϊόντων καπνού και νικοτίνης. Τα αποτελέσματα αυτής της διαβούλευσης θα αποτελέσουν τη βάση για την αναθεώρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορά την κατασκευή, την πώληση αλλά και τη διαφήμιση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων. Η διαδικασία είναι ανοιχτή έως τις 16 Μάϊου 2023.

Μέχρι σήμερα η νομοθεσία αντιμετωπίζει τα διαφορετικά καπνικά προϊόντα (τσιγάρα, θερμαινόμενα προϊόντα και ηλεκτρονικά τσιγάρα) με διαφορετικό τρόποΜας επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η επικοινωνία με τους καταναλωτές, οι εμπορικές προωθητικές ενέργειες αλλά και η διαφήμιση προϊόντων καπνού στους εσωτερικούς χώρους των σημείων πώλησης αυτών. Είναι πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα του κλάδου μας, να διατηρηθεί αυτό το ρυθμιστικό πλαίσιο χωρίς επιπλέον περιορισμούς και εμπόδια.

Για να το πετύχουμε αυτό καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στη δημόσια διαβούλευση και να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο υποστηρίζοντας την διαφορετική αντιμετώπιση των διαφορετικών προϊόντων καπνού.

Για να συμμετάσχετε πατήστε εδώ:
Αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο του καπνού (europa.eu)


Για τους λιανοπωλητές η διαδικασία είναι απλή:
Εγγράφεστε με το mail σας (αν έχετε gmail επιλέξτε σύνδεση με το λογαριασμό google) ή με το λογαριασμό σας από τα social media. Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε είτε θα έρθει σύνδεσμος στο mail σας, είτε θα κατευθυνθείτε αυτόματα στο ερωτηματολόγιο.
Επιλέγετε τη γλώσσα των απαντήσεών σας και την Υποβολή απαντήσεων ως πολίτης της ΕΕ.

 

Για τα σωματεία θα πρέπει να προηγηθεί ένα βήμα πριν από τις παραπάνω οδηγίες.
Είναι απαραίτητη η εγγραφή στο μητρώο διαφάνειας ( μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?redir=false&locale=en).
Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες η γραμματεία της Ομοσπονδίας είναι στη διάθεση σας.


Όταν απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, υπάρχει ένα πεδίο υποβολής προσωπικού σχολίου, έως 500 χαρακτήρες.

Σε αυτό το πεδίο είναι ευκαιρία να δηλώσουμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο όπως είναι σήμερα, λειτουργεί ομαλά στην Ελλάδα. Η εφαρμογή και η επιβολή της είναι αυτά που πρέπει να βελτιωθούν για να αντιμετωπιστεί το παράνομο εμπόριο που ακόμα είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι καταναλωτές, ενήλικοι καπνιστές έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να ενημερώνονται σωστά για τις ιδιότητες του καπνού και των σχετικών προϊόντων καθώς και για τις διαφορές μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανού προφίλ διαφοροποιημένου κινδύνου καθώς και για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων γενικά. Επίσης, δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις, όπως τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να ρυθμίζονται με λογικό τρόπο που θα διαφέρει από εκείνον που ρυθμίζει τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.

Μετά και από την υποβολή του προσωπικού σας σχολίου στο τέλος του ερωτηματολογίου πατάτε «Υποβολή» ώστε να καταχωρηθεί.

 

Σημαντικό: Μέχρι τις 16 Μαϊου, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας – καταναλωτές αυτών των προϊόντων. Είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες οποιασδήποτε απόφασης, άρα έχουν κάθε ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.
Η μαζική συμμετοχή είναι η ευκαιρία μας να ακουστούμε, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε θέση στο τραπέζι των αποφάσεων, να έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας!

Ακολουθεί η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην δημόσια διαβούλευση:

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τελευταίο Τεύχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Banner - 1
Banner - 2

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ