Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

Ποιος θα πληρώσει τις μάσκες των παιδιών;

Periptera Παρασκευή, 21/08/2020
418 0

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από την κυβέρνηση , τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία αλλά σε πλήρη σύνθεση και τα μέτρα που θα παρθούν είναι η χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους , τα χωριστά διαλείμματα και φυσικά η τήρηση των αποστάσεων .

Τι θα γίνει όμως με το κόστος για το κάθε νοικοκυριό της προμήθειας μασκών των παιδιών ;

Μετά την έντονη κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί κατόπιν έγκρισης ειδικής έκτακτης επιχορήγησης 5,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους για την προμήθεια με μάσκες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Από την άλλη όμως , σε δηλώσεις της  η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είπε εκτός των άλλων :
«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθευτεί μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά»,

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τελευταίο Τεύχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Banner - 1
Banner - 2

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ